Olipa kerran maailma...

 ...jossa lopultakin kaikki oli hyvin!

 STAND WITH UKRAINE!

Presidentit Boris Jeltsin ja Bill Clinton

Boris Jeltsin oli Venäjän ensimmäinen presidentti vuosina 1991–1999. Itse muistan Jeltsinin parhaiten hänen puheestaan jonka hän piti noustuaan rohkeasti tankin päälle erittäin tulenarassa tilanteessa. Puheellaan Jeltsinin onnistui estää vanhoillisten vallankaappausyritys ja jatkaa demokratian kehittymistä silloisessa Neuvostoliitossa.

Bill Clinton oli Yhdysvaltain 42. presidentti kahden kauden ajan 1993–2001. Hänet muistan mm. koulutuksen ja ympäristönsuojelun edistämisestä ja sosiaaliturvauudistuksista.

Molemmilla oli heikkoutensa ja virheensä mutta kelläpä ei olisi? Ainakin minulta niitä löytyy joten eipä tässä oikein viitsisi alkaa heittämään ensimmäistä kiveä. Eikä vielä toistakaan... Ja heidän ansioidensa rinnalla nuo viat ovat sitä samaa origami-paperia josta Toyotat valmistetaan...

Muistan hyvin kun ensimmäistä kertaa näin heidän lehdistötilaisuutensa jossa he nauravat estottomasti kädet toistensa hartioilla.

Olin silloin ja niin olen edelleenkin ja luultavasti tulen olemaan kuolinpäivääni saakka lapsellisen hyväuskoinen kusetettavissa oleva palikka. Joten uskoin että lopultakin maailmassa kaikki alkaa olla kohdallaan.

Noh, siinä olin kuitenkin oikeassa että heillä oli erittäin lämpimät välit.

Video Jeltsinin ja Clintonin lehdistötilaisuudesta

Sitten Putinista tuli Venäjän presidentti.

Clinton matkusti tapaamaan ensimmäistä kertaa Venäjän uutta presidnttiä ja sai kylmän vastaanoton. Clinton ei pitänyt hepusta lainkaan. Putin teki kaikkensa että jo hänen kehonkielestään olisi käynyt julki että hän vitut veisaa Clintonista tai mistään muustakaan. Olen kerran katsonut videon tapaamisesta ja toista kertaa en katso!

Clinton halusi ennen lähtöään käydä jututtamassa ystäväänsä Jeltsiniä tämän asunnolla. Siellä Clinton sai lämpimän vastaanoton. 

Clinton napautti Jeltsinin sydämen kohtaa muutaman kerran sormellaan, katsoi tätä silmiin ja sanoi: "olen vähän huolissani tästä nuoresta miehestä, jolle luovutit presidenttiyden. Hänellä ei ole demokratiaa sydämessään." Jeltsinin ilme oli kuulemma ollut maksamisen arvoinen.

Ennen kuolemaansa Jeltsin oli päätynyt Clintonin kannalle ja sanonut läheisilleen tehneensä suuren virheen valitessaan Putinin seuraajakseen.

Tiedämme miksi.


George W. Bush toimi maansa 43. presidenttinä kaksi virkakautta vuosina 2001–2009.

Bush julisti "terrorisminvastaisen sodan" joka sisälsi Afganistanissa vuonna 2001 ja Irakissa vuonna 2003 alkaneen sodan.

Bushin kaudella yhdysvallat veti maailman mukanaan maailmanlaajuiseen taantumaan.

Mutta parhaiten muistan ukon mm. Guantanamon vankileiristä, vesikidutuksista, Irakiin hyökkäyksen perustelemisesta joukkotuhoaseilla joita maasta ei koskaan löydetty ja ennen kaikkea siitä kun itse Jumala oli antanut hänelle kehotuksen ryhtyä hyökkäykseen.


Ristus! Maailma on onneksi taas entisellä mallillaan :(


Itestäni en niinkään piittaa. Tiedän että läheiseni kyllä tulisivat selviämään ilman minuakin. He ovat vahvoja ja ovat jo selvinneet mm. yhden veljensä kuolemasta kukin. Jopa minäkin olen selvinnyt kahden pikkuveljeni ja yhden poikani kuolemasta. Mutta helppoa selviäminen ei ole.


Olen nykyään mm. kummi yhdelle päivänsäteelle ja Jarppi-pappa yhdelle kivalle tenavalle ja hyvä kaveri tuon viikarin ystävällekin :)


En missään nimessä haluaisi ehdoin tahdoin asettaa KETÄÄN läheistäni selviämään TURHASTA kuolemastani.

Ja vaikka itsestäni en juurikaan piittaa niin sen verran itsekäs kuitenkin olen että haluaisin mahdolisimman kauan nauttia ajasta KAIKKIEN vähien läheisteni ja ystävieni kanssa. 

Mutta ennen kaikkea en enää koskaan halua menettää YHTÄÄN läheistäni!


Ja tulen tekemään kaikkeni että onnistuisin näissä mahdollisimman pitkään!


Kaipa suurin osa ihmisistä sitten ajattelee toisin kun maailma nyt on tämmöinen kuin se on. Mikäpä minä olen sanomaan miten muiden tulisi ajatella.


Bill Clinton

Boris Jeltsin

Beorge W. Bush

Vladimir Putin

Yhdysvallat

Venäjä

Venäjän-Ukrainan sota

Terrorisminvastainen sota

Ystävyys

Lähimmäinen


BACK TO THE MAIN MENU >>>

Jos tykkäsit tästä postauksesta jaathan sitä eteenpäin. Kiitos!

- Jarppi Captain Industry


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huolia, murheita, turhia toiveita...?